poniedziałek, 15 września 2014

Pierś w marynacie

Mięsne obiady też lubimy. Więc dzisiaj pierś z kurczaka na którą trzeba czekać dwa dni. Za to smak wynagradza to czekanie. Pierś jest soczysta, mięciutka i aromatyczna. Jako dodatek polecam ziemniaki i dowolną surówkę.



Składniki:

  • 2 piersi
  • Marynata
  • 2 jajka
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżka majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1,5 łyżki pikantnego ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
 Piersi oczyścić, umyć, przekroić na pół i lekko rozbić. Piersi doprawić solą i pieprzem. W zamykanym naczyniu roztrzepać widelcem jajka dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć piersi i dokładnie pokryć z wszystkich stron. Naczynie zamknąć i włożyć na dwa dni lodówki. Piersi razem z marynatą smażyć na oleju na złoto.
Źródło przepisu Co mi w duszy gra klik 

11 komentarzy:

  1. Rewelacja :-) zapisuje sobie przepis i w weekend zrobię na obiadek :-) pysznie wyglądają :-) dziękuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetyczna pierś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja chętnie Alu poczekam dwa dni, żeby zjeść takie pyszne kotleciki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetna propozycja, przepis już zapisany :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Propozycja w sam raz dla mnie:)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. Kusząca pierś i urodziwa :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Super danie, nawet na zimno do pieczywka. Sprawdziłam i bardzo polecam. Opłaca się czekać 2 dni!

    OdpowiedzUsuń
  8. powiedz kochana ,czy polędwiczki wieprzowe nadają się na to pyszne dnie?,pozdrawiam MAŁGOSIA z LUBLINA.

    OdpowiedzUsuń