Składniki:
- 3 płaty śledziowe marynowane w occie
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 3-4 ogórki konserwowe
- 5 łyżek groszku konserwowego
- 0,5 jabłka
- 3-4 łyżki majonez Kielecki
- 2 łyżki wody z ogórków konserwowych
- sól,pieprz do smaku
Z płatów marynowanych zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Jajka, ogórki, jabłko pokroić w kostkę. Groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać, dodać wodę z ogórków, majonez, wymieszać i doprawić do smaku. Włożyć do lodówki by smaki się przegryzły.
Pyszne te śliczne słoiczki:) Śledzika lubimy w najróżniejszych wydaniach i Twoje też bardzo nam odpowiada:)
OdpowiedzUsuńDziekuje. W sam raz na sylwestrowy bufef. Jak zwykle piekna i smakowita prezentacja.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam. justyna.s.
Wygląda pysznie :-)
OdpowiedzUsuńWłaśnie, ta sałatka za mną chodzi już od jakiegoś czasu :) Świetnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPrzepraszam za głupie pytanie , ale jestem kompletnym laikiem... płaty marynowane czyli jakie? Takie ze słoika w occie? :)
OdpowiedzUsuńDokładnie takie. Można je tez kupić na sztuki z wiaderka.
UsuńDziękuję uprzejmie :) Nie umiem zbytnio gotować, a nie wypada mi wybrać się do kogoś z pustymi rękami. Natrafiłam na ten przepis i postanowiłam wypróbować :) Pozdrawiam serdecznie i życzę pogodnych i radosnych Świąt! :)
UsuńFajnie wygląda :)
OdpowiedzUsuń