Składniki:
- 2 płaty marynowane
- 180 g śmietany 18% gęstej
- 1 ogórek konserwowy
- 1 mała cebula
- ćwiartka jabłka kwaśnego
- 1-2 łyżki wody z ogórków
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz, cukier
Cebulę obrać, pokroić w piórka, zalać wodą i gotować aż będzie al dente. Przelać na sitko do odsączenia i ostudzenia.
Z płatów marynowanych zdjąć skórę i pokroić w średniej wielkości kawałki.
Do śmietany dodać starty na dużych oczkach ogórek i jabłko. Dodać zimną cebulę, wodę z ogórków, musztardę, wymieszać. Doprawić do smaku. Płaty ułożyć na półmisku i polać przyprawioną śmietaną. Odłożyć do schłodzenia.
Można również wszystko razem wymieszać.
Bo rybka lubi pływać ;)
OdpowiedzUsuńMam pytanie czym Pani udekorowała? chodzi mi ze na śmietanie znajduje się coś czerwonego i bardzo ładnie to wygląda
OdpowiedzUsuńTo świeżo zmielony pieprz czerwony.
Usuń