.

poniedziałek, 13 stycznia 2014

Kremówki

Tym razem przyszła pora na  testowanie kremówki domowej Emix. W skład zestawu wchodzi mieszanka do wypieku ciasta i kremu. Jest to ciasto na biszkopcie z dużą ilością kremu budyniowego. Przygotowanie biszkoptu było bardzo łatwe i szybkie. Biszkopt po upieczeniu bardzo łatwo dało przekroić się na pół. Dla osób które boją się lub nie mają chęci na pieczenie domowego biszkoptu polecam mieszankę Emix. Ja mimo wszystko wolę biszkopt upieczony wg mojego ulubionego przepisu. Krem budyniowy wyszedł bardzo puszysty, delikatny i żółciutki. Przygotowanie kremu również jest bardzo proste. Producent zaleca nasączenie biszkoptu, ja jednak pominęłam tę czynność ponieważ nie lubię mokrych biszkoptów. Jeśli będziemy stosować się do wskazówek  które producent umieścił na opakowaniu gwarantuję, że ciasto uda się nawet początkującym.



Do wypieku oprócz mieszanki Emix dodatkowo potrzebujemy.
  • 4 jajka
  • 1 litr mleka
  • 200 g masła lub margaryny
Przygotowanie ciasta i kremu według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu.

8 komentarzy:

  1. Ale ładnie udekorowałaś:) Chętnie bym zjadła taką kremówkę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląd ciasta nienaganny. Uwielbiam takie kremówki.

    OdpowiedzUsuń