czwartek, 17 grudnia 2015

Rogaliki czekoladowe z budyniem

Te małe, kruche i czekoladowe rogaliki z dodatkiem budyniu to przerobiona wersja rogalików waniliowych. Są tak samo pyszne i tak samo szybko znikają.



Składniki:
Przygotowanie:
Z odważonej mąki odjąć 1 łyżkę i zastąpić 1 łyżką kakao. Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą i zwartą masę. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wyjąć ciasto, odrywać po kawałku i formować małe rogaliki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12-15 minut z termoobiegiem w 180 stopniach. Ułożyć na metalowej kratce do wystudzenia. 
Lukier: cukier utrzeć na gładko z mlekiem.
Zimne rogaliki udekorować lukrem.

5 komentarzy:

  1. urocze te rogaliki, świąteczne i pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne i bardzo smaczne polecam

    OdpowiedzUsuń
  3. oo, muszą być pyszne. :) Szkoda, że nie ma zdjęcia jak wyglądają w środku rogaliki

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają tak pięknie. Tak świątecznie :)

    OdpowiedzUsuń