Składniki:
- 3 plastry bułki kanapkowej
- 3 pomidory
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- przyprawa do pomidorów Kamis
- 2-3 listki bazylii
Pomidory dobrze umyć, przekroić na pół. Wydrążyć nasiona i pokroić w niedużą kostkę. Do pokrojonych pomidorów dodać oliwę z oliwek i doprawić do smaku przyprawą do pomidorów.
Plastry bułki kanapkowej opiec na rumiano w tosterze. Jeszcze ciepłe grzanki natrzeć czosnkiem i nałożyć sporą porcję pomidorów. Posypać pokrojoną świeżą bazylią. Bruschettę podawać bezpośrednio po przygotowaniu, jeszcze ciepłą. Chociaż na zimno też można.
.
Uwielbiam kuchnię Włoską ! A takie grzaneczki to świetna sprawa :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Tobą. :)
UsuńTylko jeszcze,żeby były u nas lepsze pomidory.Uwielbiam takie kanapeczki.
OdpowiedzUsuńfajny smak śródziemnomorski, ale z pomidorami to chyba faktycznie trzeba na sezon poczekać
OdpowiedzUsuńPiękne czerwone pomidory :) Bruschetta zawsze smakuje pysznie :)
OdpowiedzUsuń