Składniki:
- 180 g masła zimnego
- 90 g cukru pudru
- 230 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 1 płaska łyżka cynamonu
- 40 g mąki ziemniaczanej
- czekolada do ozdobienia
Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na wolnych obrotach na jednolitą konsystencję. Z ciasta uformować kulkę, owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Odrywać po kawałku i na blacie podsypanym lekko mąką rozwałkować na grubość około 3-4 mm. Foremkami wykroić ciasteczka, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 12-15 minut. Po upieczeniu wystudzić na metalowej kratce. Zimne ciasteczka do połowy zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie i ozdobić.
Przepis z bloga Moje Wypieki
Świetne te ciasteczka :-) częstuje się :-)
OdpowiedzUsuńAlinko, piękne te Twoje ciasteczka. Tak je przystroiłaś, aż ślinka cieknie. Zjadłabym. A tu jeszcze pachną cynamonem...
OdpowiedzUsuńNapewno smaczne a jak pięknie wyglądają
OdpowiedzUsuńKusząco wyglądają:)))
OdpowiedzUsuńUwielbiam cynamonowe słodkości :)
OdpowiedzUsuńFajne te ciasteczka!!
OdpowiedzUsuń