Składniki:
- 200 g śliwek suszonych Kresto
- 20 g migdałów mielonych Back Mit
- 2 łyżeczki kakao
- 1 łyżeczka przyprawy do pierników
- cukier brązowy
Śliwki suszone i migdały przełożyć do naczynia z blendera i zmiksować. Dodać kakao, przyprawę do piernika i ponownie zmiksować do momentu aż uzyskamy jednolitą i gładką masę. Odrywać po kawałku masy i uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki obtoczyć w brązowym cukrze. Odłożyć w chłodne miejsce.
Inspiracją z moimi zmianami był przepis z bloga Naturologia
Muszą być pyszne, uwielbiam suszone śliwki. W czasie świąt smakują jeszcze lepiej :)
OdpowiedzUsuńUtoczyłaś same pyszności. Kto by się im oparł? Świetny pomysł na niebanalny deser :)
OdpowiedzUsuńPyszności do porwania w międzyczasie dla osłody:)
OdpowiedzUsuńOooo! Tak jak lubię prosto, pysznie i zdrowo!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :)
Alinko ale pyszności, uwielbiam śliwki i z chęcią takie zrobię :-)
OdpowiedzUsuńBez pieczenia? Obłędne! :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają;)) Bardzo lubię takie słodkości na jeden kęs;)
OdpowiedzUsuń