Składniki:
- 1/4 syropu czekoladowego
- 1/3 likieru o smaku kawy
- bita śmietana
- cukier trzcinowy
Wszystkie składniki dobrze schłodzić.
Do kieliszka najpierw wlać syrop czekoladowy. Następnie wlewać likier kawowy wolnym strumieniem po ściance kieliszka wtedy utworzy się druga warstwa. Na wierzchu szprycą do dekorowania ciast z końcówką gwiazdki delikatnie i wolnymi ruchami nałożyć bitą śmietanę. Posypać cukrem trzcinowym.
Inspiracje znalazłam TU
Muszę wyczarować takie cuda dla męża. Będzie zachwycony:)
OdpowiedzUsuńto ten jeszcze pyszniejszy niż poprzedni:)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi ochoty na takie smakołyki, chyba i ja zrobię :)
OdpowiedzUsuńpyszności :)
OdpowiedzUsuńOj kochana jak ja lubię takie pyszności :-) wpraszam się do Ciebie :-)
OdpowiedzUsuńCudowne! Poproszę jedną :)
OdpowiedzUsuńOjej dla prawdziwych kawoszy, pycha :)
OdpowiedzUsuń