.

wtorek, 7 października 2014

Jajka z sałatką rybno warzywną

Kombinacji na farsze do jajek jest bardzo dużo i ja się z tego bardzo cieszę. Tak się składa, że jajka bardzo lubimy i często goszczą na moim stole. Tym razem połączyłam groszek, ogórki, pieczarki i filety z pstrąga w sosie chrzanowym. Wyszło smacznie i ciekawie.




Składniki:
  • 1 puszka filety z pstrąga w sosie chrzanowym Graal
  • 4 łyżki groszku z puszki
  • 10 pieczarek marynowanych
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • sól i pieprz do smaku
  • Dodatkowo:
  • 7 jajek ugotowanych na twardo
  • pieczarki, groszek i koperek zielony do dekoracji
Przygotowanie:
Ogórki i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Groszek odsączyć z zalewy. W naczyniu wymieszać ogórki, groszek, pieczarki i całą zawartość łącznie z sosem fileta z pstrąga, wymieszać. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jajko, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka przekroić na pół na wierzch nakładać łyżką sałatkę. Ułożyć na talerzu i udekorować.



8 komentarzy:

  1. Smakowite te jajeczka. Raczej wiosennie niż jesiennie. Ja też takie lubię :) Pysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie umiem żyć bez jajek, więc bardzo przyda mi sie ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe nafaszerowanie jajek, super przystawka

    OdpowiedzUsuń