Składniki:
- 1 puszka filety z pstrąga w sosie chrzanowym Graal
- 4 łyżki groszku z puszki
- 10 pieczarek marynowanych
- 3-4 ogórki konserwowe
- 1 jajko ugotowane na twardo
- sól i pieprz do smaku
- Dodatkowo:
- 7 jajek ugotowanych na twardo
- pieczarki, groszek i koperek zielony do dekoracji
Ogórki i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Groszek odsączyć z zalewy. W naczyniu wymieszać ogórki, groszek, pieczarki i całą zawartość łącznie z sosem fileta z pstrąga, wymieszać. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jajko, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka przekroić na pół na wierzch nakładać łyżką sałatkę. Ułożyć na talerzu i udekorować.
Smakowite te jajeczka. Raczej wiosennie niż jesiennie. Ja też takie lubię :) Pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńnie umiem żyć bez jajek, więc bardzo przyda mi sie ten przepis :)
OdpowiedzUsuńAleż piękne podanie sałatki:)
OdpowiedzUsuńwyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńMmmm... może być dobre :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna przekąska:)
OdpowiedzUsuńPieknie ozdobione ;)
OdpowiedzUsuńCiekawe nafaszerowanie jajek, super przystawka
OdpowiedzUsuń