Składniki:
- 4 jajka
- 50 ml mleka
- sól,pieprz do smaku
- 1 płaska łyżeczka masła
- 2 plasterki chudej szynki
- Dodatki:
- sałata masłowa
- ogórek zielony
- rzodkiewki
- pomidorki koktajlowe
- szczypiorek
Jajka wbić do naczynia wlać mleko doprawić solą, pieprzem i wymieszać widelcem. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną i posypać szynką pokrojoną w paski. Smażyć na średnim ogniu około 2-3 minuty. Można z góry przykryć pokrywką, żeby się masa szybciej ścięła. Omlet za pomocą płaskiej szpatułki odwrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 2-3 minuty. Gotowy omlet przełożyć na talerz na połowie ułożyć warzywa i złożyć na pół. Posypać pokrojonym szczypiorkiem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.