Możecie również polubić ich profil na fb klik.
- Spód:
- 240 g herbatników szkolnych
- 120 g margaryny
- Masa sernikowa:
- 1 kg sera w wiaderku "Mój Ulubiony" - Wieluń
- 9 łyżek cukru pudru
- 1 łyżka esencji waniliowej
- 300 ml kremówki 30%
- 100 ml mleka
- 3 łyżki żelatyny
- maliny
- 1 galaretka malinowa
Spód: herbatniki zmiksować
blenderem na proszek dodać rozpuszczoną ciepłą margarynę i wymieszać.
Wyłożyć na dno tortownicy ugnieść, wyrównać powierzchnię i włożyć do
lodówki.
Masa sernikowa: twaróg przełożyć do misy z miksera dodać cukier
puder, esencję waniliową i zmiksować. Zimną kremówkę ubić na sztywno
dodawać porcjami do sera i miksować na wolnych obrotach. Żelatynę
namoczyć, podgrzać i rozpuścić w mleku, letnią wlewać do masy serowej i miksować
na wolnych obrotach. Połowę masy wylać na spód z herbatników ułożyć na
całej powierzchni maliny, wylać resztę masy serowej i wyrównać
powierzchnię. Na górze ułożyć maliny i włożyć do lodówki do stężenia.
Galaretkę przygotować w 400 ml gorącej wody, tężejącą galaretkę wylać na
górę i ponownie włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Tortownica 28
cm.
Firmie Wieluń dziękuję za przesłane produkty.