Składniki:
- 250 g makarony drobne muszelki
- 150 g papryki konserwowej
- 200 g ogórków kiszonych
- 0,5 puszki kukurydzy
- 0,5 puszki groszku
- 1 łyżka koperku (u mnie mrożony)
- 2-3 łyżki majonezu
- pieprz czarny w młynku Kamis
- sól
Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i odsączyć. Ogórki kiszone obrać z skórki i pokroić w kostkę. Paprykę konserwową pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Dodać koperek oraz pokrojone i odsączone warzywa do makaronu, przemieszać. Dodać majonez, wymieszać i doprawić do smaku. Sałatkę przykryć folią i odłożyć w zimne miejsce do przegryzienia smaków. Przed podaniem ponownie wymieszać ewentualnie ponownie doprawić.