Mamy jesień i sezon na jabłka. W swoich ogrodach nie wszystkie jabłka mamy takie idealne i duże bo są też i takie małe. Ja, żeby je wykorzystać robię z nich sok w wyciskarce wolnoobrotowej a z tzw "wytłoczyn" piekę pyszne ciasteczka. Do ciasteczek dodaję pastę orzechową ale możecie też dodać masło orzechowe. Korzystając z okazji polecam wam bardzo dobrze zaopatrzony sklep internetowy bee.pl. Znajdziecie w nim min duży wybór ekologicznych miodów oraz bardzo dużo produktów z działu zdrowa żywność. Sklep oferuje wiele promocji z których na prawdę opłaca się skorzystać. Kontakt, składanie zamówień jak i ewentualna pomoc na wysokim poziomie. Co do przesyłki produktów szklanych są bardzo dobrze zapakowane i mimo iż korzystałam z ich sklepu nie raz jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby coś było stłuczone lub pęknięte. Zajrzyjcie do nich i zróbcie zakupy z dostawą bez wychodzenia z domu.
Składniki:
- 200 g masła
- 100 g cukru trzcinowego
- 1 jajko
- 150 g mąki owsianej
- 200 g mąki pszennej
- 50 g kokosu
- 2 łyżki pasty orzechowej
- 1 szkl "wytłoczyn" z jabłek
- Polewa:
- 40 g czekolady gorzkiej