Składniki:
- 200 g fasolki szparagowej(żółta i zielone)
- 200 g pomidorków koktajlowych(czerwone i żółte)
- 1 cebula większa
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- sól i pieprz do smaku
- szczypiorek
Z fasolki odciąć końcówki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzić i przelać zimną wodą. Zimną fasolkę pokroić na trzy części. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej dodać cebulę i lekko zrumienić. Do cebulki dodać czosnek, fasolkę szparagową, pomidorki i mieszając podgrzewać do momentu aż wszystkie składniki będą ciepłe. Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Sałatkę przełożyć na talerz i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Inspiracją był przepis z Fabryka Kulinarnych Inspiracji
uwielbiam fasolkę szparagową, a w tym wydaniu bardzo kusi, apetyczna :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńMoże być całkiem smaczna:)wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńMy tez baaaardzo lubimy fasolkę szparagową;)
OdpowiedzUsuńFasolkę z bułką kocham, ale ta wersja bardzo mnie kusi :)
OdpowiedzUsuńale kolorowa!
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł na sałatkę :-) podkradam przepis i zrobię bo wygląda pysznie :-)
OdpowiedzUsuńJa też lubię fasolkę, ale nie pomyślałam, żeby połączyć ją z pomidorami. Fantastyczny przepis, świetne danie. Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńSuper prosta i szybka sałatka :) Bardzo fajny pomysł, więc pewnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię fasolkę, szczególnie w sezonie. Ale zwykle robię ją jako dodatek do drugiego dania lub na kolację. Takiej wersji nie znałam. Podoba mi się:)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis...Na pewno smaczna:)
OdpowiedzUsuńTakie sałatki to mogłabym zajadać i zajadać :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na sałatkę :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
fasolka szparagowa jest przepyszna, w takim zestawieniu na pewno smakowała obłędnie :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolkę i ciekawi mi każdy pomysł. Puściły mi wszystkie ślinianki...
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie, w dodatku tak łatwa w wykonaniu... muszę spróbować!:)
OdpowiedzUsuńObserwuje i będę tu zaglądać ^^
Pozdrawiam:)
elenagotuje.blogspot.com
Jakie piękne kolorowe i smaczne danie :)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńw ogródku fasolka pięknie obrodziła i właśnie znalazłam pomysł jak ją wykorzystać - dziękuję :-)
Rewelacyjna! wygląda WSPANIALE!
OdpowiedzUsuńPomidory i fasolka szparagowa, to znakomite połączenie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w akcji :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis, chętnie przetestuję :)
(www.stolikwkropki.pl)