Składniki:
- 1 szt galaretka o smaku blue curacao 52 g
- 150 ml kremówka 30%
- 1 szt śmietan fix
- 2 łyżeczki cukier puder
- granola orzechowa
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić w zimne miejsce do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać śmietan fix i cukier puder.Ponownie zmiksować do połączenia się składników. Do kieliszków wkładamy na przemian tężejącą galaretkę i bitą śmietanę.Deser odkładamy do lodówki na tak długo aż galaretka całkowicie się zetnie.Przed podaniem na górze deser posypujemy granolą orzechową.
WYGLĄDA SUPER WAKACYJNIE NG
OdpowiedzUsuńDziekuję,NG.Pozdrawiam
Usuńcudnie i te dekoracje ,masz wyobraźnie ... i talent do zdjęć
OdpowiedzUsuńIza ,daleko mi do uzdolnionych i z talentem.
UsuńOj nie bądź taka skromna :)
Usuńkolorek galaretki istna morska toń, fajny pomysł na deserek :)
OdpowiedzUsuńBardzo często robię takie galaretki :D
OdpowiedzUsuńhttp://sniadaniainietylko.blogspot.com/
ślicznie to wygląda.
OdpowiedzUsuńCieszę się że deser się podoba. :)
OdpowiedzUsuńPoczułam się jak nad morzem.Super pomysł :-)
OdpowiedzUsuńDokładnie o to chodzi,pomarzyć o morzu.
Usuńbajkowy deserek :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń