Składniki:
- 2 polędwiczki z indyka po około 150 g
- liście szpinaku
- 6 łyżek mozzarella krojona Mlekoma
- pomidorki koktajlowe
- sól
- pieprz kolorowy
- olej kokosowy
Polędwiczki umyć osuszyć i doprawić z dwóch stron solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na wierzchu każdej polędwiczki ułożyć warstwę liści szpinaku i posypać mozzarellą. Piekarnik nagrzać na 190 stopni góra-dół. Do naczynia żaroodpornego dać 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzać w piekarniku. Naczynie wyjąć przełożyć do niego polędwiczki, włożyć z powrotem do piekarnika i zapiekać około 20 minut. Przed podaniem na gorących polędwiczkach ułożyć plasterki pomidora.
Wygląda baaaardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńApetyczne!
OdpowiedzUsuńNa bogato :>
OdpowiedzUsuńwitam super przepis pozdrawiam i zapraszam na nowego bloga
OdpowiedzUsuń