środa, 24 maja 2017

Ciasteczka francuskie z rabarbarem

Goście w progu a wy nie macie nic do kawy? Mam dla was wyjście z tej sytuacji pod warunkiem że macie w lodówce ciasto francuskie. Ja zrobiłam z rabarbarem ale można też użyć truskawek, śliwek, jabłek lub innych ulubionych owoców.



Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 mniejsze łodygi czerwonego rabarbaru
  • cukier
  • cukier puder
Przygotowanie:
Rabarbar pokroić w plasterki zasypać do smaku cukrem i odłożyć na około godzinę. 
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty 8*8 cm. Naciąć na każdym rogu i zwinąć rogi do środka ciasta. Na środku ułożyć po 3-4 kawałki rabarbaru(bez soku). Piec na złoto w piekarniku nagrzanym na 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu przełożyć do ostudzenia na metalową kratkę. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.



2 komentarze: