Składniki:
- Ciasto kruche:
- 100 g mąki pszennej T500 Młyn Kopytowa
- 100 g mąki krupczatki
- 100 g masła zimnego
- 60 g ksylitolu
- 2 żółtka
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- Beza kokosowa:
- 2 białka
- 100 g cukru
- 100 g wiórków kokosowych
- Dodatkowo:
- 400 g borówki amerykańskiej lub jagód
Ciasto kruche:
Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolite ciasto. Formę o wymiarach 24*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i równomiernie wylepić dno ciastem. Nakłuć widelcem i równomiernie rozsypać borówki.
Beza kokosowa:
Białka ubić na sztywno dodawać porcjami cukier i ubijać do czasu aż cukier się rozpuści a beza będzie gładka i lśniąca. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać szpatułką.
Masę równomiernie rozprowadzić po borówkach.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 160 stopni z termoobiegiem i piec około 45 minut.
Nie no fantastyczne, pobieram do roboty
OdpowiedzUsuń