Składniki:
- 2 piersi
- Marynata
- 2 jajka
- 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 płaska łyżka majeranku
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
- 1,5 łyżki pikantnego ketchupu
- 1 łyżka musztardy
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
Piersi oczyścić, umyć, przekroić na
pół i lekko rozbić. Piersi doprawić solą i pieprzem. W zamykanym
naczyniu roztrzepać widelcem jajka dodać pozostałe składniki i dokładnie
wymieszać. Do marynaty włożyć piersi i dokładnie pokryć z wszystkich
stron. Naczynie zamknąć i włożyć na dwa dni lodówki. Piersi razem z
marynatą smażyć na oleju na złoto.
Źródło przepisu Co mi w duszy gra klik
Rewelacja :-) zapisuje sobie przepis i w weekend zrobię na obiadek :-) pysznie wyglądają :-) dziękuje :-)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna pierś :)
OdpowiedzUsuńJa chętnie Alu poczekam dwa dni, żeby zjeść takie pyszne kotleciki :)
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja, przepis już zapisany :)
OdpowiedzUsuńPropozycja w sam raz dla mnie:)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Fajna marynata:)
OdpowiedzUsuńKusząca pierś i urodziwa :)
OdpowiedzUsuńSmaczna soczysta pierś.
OdpowiedzUsuńSuper danie, nawet na zimno do pieczywka. Sprawdziłam i bardzo polecam. Opłaca się czekać 2 dni!
OdpowiedzUsuńpowiedz kochana ,czy polędwiczki wieprzowe nadają się na to pyszne dnie?,pozdrawiam MAŁGOSIA z LUBLINA.
OdpowiedzUsuńMałgosiu nie wiem, ja nie próbowałam. :)
Usuń