Składniki:
- 7 plasterków szynki konserwowej
- 0,5 serka śmietankowego typu almette
- 1-2 łyżki chrzanu ze słoiczka
- 3/4 szkl bulionu
- 1 kopiasta łyżeczka żelatyny z przyprawami do mięs i ryb
- Do dekoracji
- ugotowana marchewka
- natka pietruszki
- kukurydza z puszki
- borowiki marynowane
Do serka dodać chrzan i wymieszać. Każdy plasterek posmarować serkiem i zwinąć roladki. Ułożyć na półmisku i udekorować warzywami i grzybami. Zalać tężejącym bulionem i odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Moja wersja tej przystawki jest trochę uboższa, bo nie daję w ogóle tej galarety. Jednak szynkę kroję na mniejsze kawałki i robię z nich koreczki z ogórkiem! :)
OdpowiedzUsuńBardzo oryginalna przystawka , wypróbuję na święta
OdpowiedzUsuńWypróbowałam, ta wersja mi odpowiada
OdpowiedzUsuńPoprostu niebo w ,,gębie,,
OdpowiedzUsuń