środa, 6 lipca 2016

Roladki z szynki z nadzieniem serowo warzywnym

Dziś mam dla was propozycję dla pyszne roladki z szynki wypełnione kremowym warzywno serowym nadzieniem. Takie roladki można śmiało zjeść na śniadanie, kolację a także podać na rodzinne imprezy. Z pewnością będą szybko znikać ze stołu. Roladki zrobione ze szynki chłopa Hańderek.



Składniki: 
  • 6 plastrów szynki chłopa Hańderek
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 4-5 rzodkiewek
  • 1 mniejszy ogórek zielony (gruntowy)
  • 1 łyżka drobno posiekanego koperku
  • 2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól
  • biały pieprz 
Przygotowanie:
Twaróg rozgnieść widelcem. Rzodkiewki pokroić w drobną kosteczkę. Ogórek obrać ze skórki, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Do twarogu dodać rzodkiewki, ogórek, koperek, szczypiorek, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Na foli spożywczej ułożyć szynkę na"zakładkę" po 3 plasterki. Twarożek podzielić na pół rozsmarować na szynce i zwinąć za pomocą foli w rulon. Włożyć rulony na 1-2 godziny do lodówki. Przed podaniem odwinąć z foli i pokroić ukośnie. Każdą roladkę obwiązać szczypiorkiem i podać na liściach zielonej sałaty.


Inspiracja klik


1 komentarz: