Składniki:
- 250 g masła orzechowego
- 3 kopiaste łyżki mąki kokosowej
- 2 łyżki syropu z agawy bio
- 100 g orzechów nerkowca
- Do polania:
- 150 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżka płynnego oleju kokosowego
- wiórki kokosowe
Do masła orzechowego dodać mąkę, syrop i drobno posiekane orzechy nerkowca. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Uformować nie za duże kulki ułożyć na talerzu i schłodzić w lodówce.
Czekoladę z olejem rozpuścić w kąpieli wodnej oblać pralinki i posypać wiórkami kokosowymi. Gotowe pralinki przechowywać w zimnym miejscu.
Biorę w ciemno, przecież to musi być idealne! :)
OdpowiedzUsuńNa pewno smaczne :)
OdpowiedzUsuńMmmm to musi być pryczne !
OdpowiedzUsuńOj podkradłabym Ci od razu cały talerzyk ;) To musi być przepyszne!
OdpowiedzUsuńWitam. Czym mogę zastąpić syrop z agawy???
OdpowiedzUsuń