Porcelana Bogucice z kolekcji Flisty i Swietłana.
Składniki:
- 300 g masła
- 150 g cukru pudru
- 100 g mąki ziemniaczanej
- 400 g mąki pszennej
Masło z cukrem utrzeć do białości. Wsypać przesiane mąki i zagnieść ciasto. Odrywać po kawałku ciasta i formować niewielkie kuleczki. Układać w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W środku zrobić palcem dołek. Blaszkę włożyć do nagrzanego piekarnika góra-dół na 180 stopni i piec około 20 minut.
Moje ciasteczka pieczone w piekarniku Elektrolux EZF5C50V. Można ciasteczka przed pieczeniem nadziewać marmoladą lub po upieczeniu nadziewać dowolnym krem. Ja nadziewałam po upieczeniu i ostudzeniu kremem truflowym z tego przepisu.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńDa się? DA! Wyglądają smacznie :D
OdpowiedzUsuńPiękne te ciacha. Na pewno równie pyszne. Bardzo podoba mi się ten przepis :)
OdpowiedzUsuńSmakowite. Uwielbiam piec ciasteczka
OdpowiedzUsuń