wtorek, 11 marca 2014

Roladki drobiowe

Bardzo lubimy mięso drobiowe. Więc dzisiaj serwuję roladki drobiowe z schabem z linii Nove-Natura. Z dodatkiem papryki żółtego sera i doprawione suszonymi pomidorami z czosnkiem. Polecam.



Składniki:


  • 3 piersi z kurczaka
  • schab wędzony z linii Nove -Natura
  • żółty ser
  • papryka czerwona świeża
  • listki bazylii
  • sól morska Kamis
  • pieprz kolorowy Kamis
  • suszone pomidory z czosnkiem Kamis
  • 1 jajko
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
 Piersi oczyścić, umyć i osuszyć. Rozbić i każdą pierś z dwóch stron doprawić solą morską, świeżo zmielonym pieprzem kolorowym oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem. Na każdej piersi ułożyć po dwa słupki szynki, sera, papryki oraz listki bazylii. Zwinąć roladki. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron około 20 min.
 

11 komentarzy:

  1. Mniam,mniam, bardzo apetyczne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo dostojnie się prezentują;))

    OdpowiedzUsuń
  3. wyśmienite takie roladki :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. wyglądają prze-py-sznie! musimy wypróbować przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  5. roladki wyglądają pysznie soczyście:) a z kurczaka są najlepsze:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię faszerowane filety. A Ty, jak widzę super nadziałaś. Pyszności, takie jak lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  7. ale pyszności dziś Alinko zaserwowałaś, roladki wyglądają nie tylko pysznie, ale bardzo uroczo :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam takie roladki, idealny obiad dla mnie :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  9. Wszelkiego rodzaju faszerowańce bardzo lubimy. Nadają się na okazje zwykłe i uroczyste. Bardzo mi się podoba Twoje nadzienie. Chętnie je wykorzystam.

    OdpowiedzUsuń
  10. Wyglądają piekielnie dobrze, Porywam jedną.

    OdpowiedzUsuń