Składniki:
- 3 piersi z kurczaka
- Marynata:
- 5 łyżek oleju
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka octu balsamicznego z modeny Kamis
- 0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis
- 0,5 łyżeczki soli morskiej ziołowej Kamis
- 1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego Kamis
- 5 listków bazylii
Piersi oczyścić, umyć i odciąć polędwiczki. Wszystkie składniki na marynatę wymieszać w miseczce. Włożyć piersi dodać pokrojone listki bazylii i wymieszać. Przykryć i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Na rozgrzanej patelni grillowej smażyć piersi w zależności od grubości po około 10 min z każdej strony.
Alinko, świetna jest ta grillowana pierś. Soczysta i krucha. Smaczne danie na obiad. Lubię właśnie takie delikatne i pyszne :)
OdpowiedzUsuńmniam! takiego kurczaka mogłabym jeść codziennie ;)
OdpowiedzUsuńPyszotka, muszę sobie zrobic ;)
OdpowiedzUsuńTaką fasoleczkę bym teraz zjadła! :)
OdpowiedzUsuńSmaczny obiad u Ciebie:)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie;)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi ochoty na grilla- może coś się uda w tygodniu:)pycha!!
OdpowiedzUsuńNic więcej nie potrzeba.Pyszna pierś i te ziemniaczki.
OdpowiedzUsuńU mnie wczoraj taka pierś była wykonana i potwierdzam -pyszna!:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taką pierś, jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
musiała być pyszna i bardzo soczysta
OdpowiedzUsuńZnakomity pomysł na smaczny obiad :)
OdpowiedzUsuń