Przygotowanie torciku bardzo proste jedynie czas oczekiwania się dłuży szczególnie jak już torcik odłożony w lodówce do stężenia i schłodzenia.
Składniki:
- 1 galaretka truskawkowa Winiary
- 1 galaretka arbuzowa Winiary (375 ml)
- 1 galaretka jagodowa Winiary (375 ml)
- 2 łyżeczki żelatyny
- 1 puszka mleka niesłodzonego
- biszkopty
- truskawki
- borówki
Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance gorącej przegotowanej wody i wymieszać. Do galaretki arbuzowej i jagodowej dodać po 1 łyżeczce żelatyny i osobno przygotować w szklance gorącej przegotowanej wody. Wszystkie galaretki odłożyć do lekkiego stężenia. Zimne mleko zmiksować, podzielić na trzy części i wlać do tężejących galaretek. Galaretki zmiksować na najwyższych obrotach do podwojenia objętości. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć folią. Na dnie ułożyć biszkopty. Na środek tortownicy wlewać na przemian po 2 łyżki masy. Masa sama będzie się rozpływać na boki. Włożyć na 4-5 godzin do lodówki. Przed podaniem udekorować owocami.
Wspaniały tort :) Idealny na dzisiejsze święto :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Alu, pysznie u Ciebie. Słodko, truskawkowo i ... świątecznie :)))
OdpowiedzUsuńcudowny Alinko ! :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńwygląda rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuńJak z bajki! ŚLICZNY :)
OdpowiedzUsuńCudo :-) na pewno jest pyszne :-) porywam przepis :-)
OdpowiedzUsuńPiękny ten Twój torcik !
OdpowiedzUsuńPiękny torcik :) nie wiedziałam że w sernikach na zimno też się utworzy taka piękna zebra !
OdpowiedzUsuńOch jejuś,jaki śliczny torcik:)
OdpowiedzUsuńPo prostu bomba! :)
OdpowiedzUsuńNo proszę, wygląda zjawiskowo! :)
OdpowiedzUsuń