Składniki:
- 350 g mąki pszennej
- 150 g cukru kokosowego ale-raj
- 2 duże jajka
- 170 ml oleju
- 200 g jogurtu naturalnego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g migdałów w płatkach
- 1 szkl czerwonej porzeczki (po obraniu)
- Kruszonka:
- 100 g mąki pszennej
- 50 g masła
- 50 g cukru kokosowego
w jednym naczyniu połączyć mokre składniki - jajka, olej, jogurt naturalny. W drugim naczyniu połączyć suche składniki - przesiana mąka, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, migdały. Do mokrych składników wsypać suche i wymieszać łyżką do połączenia się składników. Na końcu dodać umyte i obrane porzeczki i delikatnie przemieszać. Formę do muffinek na 12 sztuk wyłożyć papilotkami. Ciasto przełożyć po równo do papilotek.
Zimne masło, cukier i mąkę zagnieść na kruszonkę i pokruszyć na wierzchu muffinek.
Piec w 180 stopniach góra-dół około 25-30 minut. Do suchego patyczka.
Ale ładne, lubie ciasta z kruszonka
OdpowiedzUsuńta kruszonka jest najlepsza
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie muffinki z owocami i kruszonką:))
OdpowiedzUsuń