Składniki:
- 200 g mąki pszennej T500 Młyn Kopytowa
- 100 g masła
- 100 g cukru
- 3 łodygi rabarbaru
- 400 g truskawek
- 2-3 łyżki cukru
Mąkę, cukier i zimne masło zagnieść na kruszonkę. Uformować kulkę owinąć folią i włożyć na około godzinę do lodówki. Rabarbar pokroić na małe kawałki.Truskawki umyć i obrać z szypułek. Owocami wysypać dno naczynia posypać cukrem i pokruszyć kruszonkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 190 stopni i piec około 45 minut. Podawać na ciepło z lodami.
Naczynie o wymiarach 25*15 cm.
Bardzo lubię:) a do tego gałka lodów...pychotka:)
OdpowiedzUsuńMmm pycha!
OdpowiedzUsuńhttps://julias-cooking.com/