Składniki:
- 8 jajek
- 100 g pieczarek marynowanych
- 100 g papryki konserwowej
- 100 g ogórków konserwowych
- 1 malutka biała cebula
- 2 łyżeczki chrzanu
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól pieprz do smaku
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać z skorupki i przekroić na pół. Paprykę, pieczarki, ogórki i cebule pokroić w drobniutką kosteczkę. Do warzyw dodać chrzan, majonez, jogurt naturalny i całość wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Odłożyć na 2-3 godziny do lodówki żeby smaki się przegryzły. Na półmiski ułożyć przekrojone jajka i nałożyć sałatkę.
To ja się wpraszam do Ciebie :)
OdpowiedzUsuńJoasiu, zapraszam. :)
Usuńzainspirowałaś mnie do wykorzystania marynowanych warzyw, które właśnie zalegały mi od tygodnia w lodówce!
OdpowiedzUsuńNa pewno będzie smacznie.
Usuńwygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńI smakuje wybornie
Usuńsmaczna sałatka :)
OdpowiedzUsuńDo tego chrupiące pieczywo.... mniam :)
OdpowiedzUsuńCzy Wielkanoc czy dzień powszedni - jajo w takiej sałatce pyszne jest:)
OdpowiedzUsuńCzy to już Wielkanoc:) ? świetne jedzonko:)
OdpowiedzUsuńDo Wielkanocy trochę zostało, ale jajka to można cały rok jeść. :)
Usuńfajny pomysł żeby poczęstować czymś smacznym gości :)
OdpowiedzUsuńrobię podobną na jutro:) jeszcze raz dzięki za inspirację!
OdpowiedzUsuńZrobię to dzisiaj, wygląda super :)
OdpowiedzUsuńZachęcam, nam bardzo smakowało.
UsuńB.apetyczne
OdpowiedzUsuń