Składniki:
- 1 puszka groszku konserwowego
- 250 ml bulionu
- 1 łyżka masła
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól, biały pieprz do smaku
- płatki migdałów
- ser koryciński naturalny Czesławy Zarzeckiej
Na maśle zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec dodać pokrojony czosnek. Wlać bulion i groszek konserwowy razem z wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu około 10 minut. Przetrzeć przez gęste sitko. Podać z plastrami sera korycińskiego i uprażonymi na suchej patelni płatkami z migdałów.
Pysznie ją podałaś, z delikatnym serkiem musiała smakować doskonale :)
OdpowiedzUsuńPyszności :-) wygląda bardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńwczoraj po 19 w TVP 1 tę zupkę prezentowano, nie mniej jednak jest pyszna i szybka w przygotowaniu
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale! :) Uwielbiam takie zupki :)
OdpowiedzUsuńPyszna zupka, mam na taka ochote, chyba tez zrobię
OdpowiedzUsuńZjadłabym taką porcyjkę ;)
OdpowiedzUsuńAle kolor.... Pysznie. Takie zupy lubię. Robię zupy z groszku ale nie dodawałam sera. Chętnie spróbuję następnym razem :)
OdpowiedzUsuńPiękny kolorek :)
OdpowiedzUsuńCudowny kolor :)
OdpowiedzUsuńZ dodatkiem serka musi świetnie smakować:)
OdpowiedzUsuń