Babeczki podane na porcelanie Bogucice z kolekcji Diament Platin.
Składniki:
- 1 szkl mąki orkiszowej typ 650 Młyn Kopytowa
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli i pieprzu
- 2 jajka
- 125 ml oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
- 2 łyżki cebulki prażonej Ale-raj
- 100 g serka feta
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz. Wbić jajka, wlać oliwę z oliwek i energicznie wymieszać na gładko. Dodać czosnek niedźwiedzi, cebulkę prażoną i ser pokrojony w drobną kostkę. Delikatnie wymieszać. Silikonowe foremki do muffinek wysmarować oliwą i wysypać bułką tartą. Foremki napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec w 180 stopniach około 35-40 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremek i studzić na metalowej kratce.
Super babeczki. Takie na słono są bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńRzadko robię muffinki na wytrwanie. A szkoda, bo Twoje wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :) Skusiłabym się na nie :)
OdpowiedzUsuńMniam, nowa wersja muffinek :D Pychota :D
OdpowiedzUsuńWytrawne babeczki muszą być pyszne,z tego co widzę nie mam wątpliwości;)
OdpowiedzUsuńFajowe! Muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńSuper pomysl
OdpowiedzUsuńŚwietne na przystawkę. Dobry pomysł. I jakie ładne :)
OdpowiedzUsuńPycha! Wygladają bardzo smacznie
OdpowiedzUsuń