Składniki:
- płaty śledziowe marynowane w occie
- papryka marynowana
- ogórki konserwowe
- cebula
- musztarda
Cebulę obrać, pokroić w piórka, zalać wrzątkiem na około 10-12 minut. Jeśli nie lubicie smaku surowej cebuli chwilkę pogotować. Ostudzić. Z płatów śledziowych zdjąć skórkę i posmarować musztardą. Na jednym końcu płatów ułożyć kawałek ogórka, papryki, cebulę i zwinąć rolmopsy. Przekłuć wykałaczką żeby się nie rozwijały.
Na sylwestrową imprezkę idealne :-)
OdpowiedzUsuńŚledziki na taką imprezę są doskonałe.
OdpowiedzUsuńAlinko, życzę Ci wspaniałej zabawy sylwestrowej i Szczęśliwego Nowego Roku :)
Uwielbiam rolmopsy:))
OdpowiedzUsuńSuper rolmposy :) Szczęśliwego Nowego Roku!
OdpowiedzUsuń