Składniki:
- 150 g makaronu Conghiliette Primo Gusto
- 100 g szynki konserwowej w plasterkach
- 0,5 puszki kukurydzy
- 1 mniejszy por (białą część)
- 4 plastry ananasa z puszki
- 6 łyżek majonezu
- sól
- pieprz
- cukier
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Wlać na sitko, przelać zimną wodą i ostudzić. Szynkę pokroić w słupki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Por pokroić w cienkie półplasterki. Ananas odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać wszystko w misce, dodać majonez i doprawić do smaku. Odłożyć do lodówki by smaki się przegryzły. Ponieważ makaron wchłania majonez przed podaniem można ponownie dodać majonezu i doprawić do smaku.
Pycha! takie sałatki bardzo lubię
OdpowiedzUsuńszybka w przyrządzeniu i co najważniejsze pyszne :) idealne na domówkę ze znajomymi
OdpowiedzUsuń