Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- Zalewa:
- 1i1/4 szkl wody
- 1/4 szkl octu 10%
- 1/4 szkl cukru
- 1 mniejsza cebula
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 2 listki laurowe
- 8 ziarenek czerwonego pieprzu
- 2 kulki ziela angielskiego
Cebulę pokroić w piórka i razem z pozostałymi składnikami z zalewy umieścić w garnku, doprowadzić do wrzenia i gotować około 1 minuty. Jajka obrane ze skorupki włożyć do wyparzonego słoika zalać gorącą zalewą i odłożyć do wystudzenia. Gdy zalewa będzie zimna słoik zakręcić i włożyć na 2-3 tygodnie do lodówki by się marynowały.
Przepis z MojeTworyPrzetwory
Ależ jestem ciekawa ich smaku, jeszcze takich nie jadłam.
OdpowiedzUsuńRównie jesteśmy ciekawi smaku. Brzmi bosko <3
OdpowiedzUsuńI jak te jajka?
OdpowiedzUsuńTo coś innego ale nam smakowały. Zachęcam do wypróbowania. Pierwszy raz można zrobić kilka sztuk, żeby mieć na spróbowanie.
Usuń