Składniki:
- 250 g makaronu Spaghetti Tricolore Primo Gusto
- 500 g przecier pomidorowy śródziemnomorski Primo Gusto
- 0,5 puszki groszku konserwowego
- 1 mniejsza cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła klarowanego
- sól, pieprz, cukier do smaku
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle klarowanym. Pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wlać przecier pomidorowy i podsmażać do częściowego odparowania płynu. Dodać odsączony z zalewy groszek, przegotować i zdjąć z pieca. Doprawić sos do smaku.
W osolonej wodzie ugotować makaron al dente według czasu podanego na opakowaniu.
Na talerz nałożyć porcję makaronu i obficie polać sosem pomidorowym z groszkiem.
Inspiracja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz