wtorek, 20 marca 2018

Jajka z awokado i papryką

Takie jajka mogą zagościć nie tylko na Wielkanocnym stole ale możemy je serwować przez cały rok. My jajka lubimy pod każdą postacią i z różnymi farszami. Od jakiegoś czasu ten przypadł nam do gustu i dosyć często je robię. Przy okazji mogę "przemycić" awokado.

Talerz na jajka Porcelana Bogucice z kolekcji Jesień.



Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 0,5 awokado
  • kawałek czerwonej papryki
  • 1 spora łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1-1,5 łyżki majonezy
  • sól
  • pieprz
  • kilka kropel soku z cytryny
Przygotowanie:
Jajka przekroić na połówki, wyciągnąć żółtka do miseczki i rozgnieść widelcem. Awokado i paprykę pokroić w drobniutką kosteczkę. Wymieszać z żółtkami dodać szczypiorek, majonez, sok z cytryny ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem napełnić połówki białka.


1 komentarz: