Składniki:
- 1 gotowe ciasto do pizzy
- 150 g krojonej mozzarelli
- parówki cienkie z szynki 97% mięsa
- 1 butelka gotowego sosu bolońskiego (360 ml)
- 1 łyżka masła
- 0,5 łyżeczki bazylii
- 0,5 łyżeczki oregano
- 1/4 łyżeczki suszonego czosnku
Ciasto pokroić na 6 równych części. Parówki przyciąć na wielkość pokrojonego ciasta. Na każdym kawałku ciasta położyć parówkę posypać mozzarellą i zwinąć w rulon. Na dno naczynia żaroodpornego wylać sos boloński. Ułożyć zlepieniem na dół ruloniki. Masło roztopić wymieszać z ziołami i czosnkiem. Posmarować z wierzchu ruloniki. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 210 stopni góra-dół z termoobiegiem i piec około 20 minut aż ciasto ładnie się zrumieni.
Wyglądają świetnie, moje dzieciaki byłyby zachwycone
OdpowiedzUsuńJakie fajne :)
OdpowiedzUsuńWitam bardzo gorąco W ten chłodny marcowy dzień przepięknie zaprezentowała się Tą potrawę bardzo podoba mi się aranżacja zdjęcia Wygląda to mega apetycznie i z pewnością takie jest Nie ma to jak fantazyjne proste dania które same w sobie są bardzo smaczne pozdrawiam cię bardzo serdecznie i życzę mnóstwa kreatywności w kuchni
OdpowiedzUsuńGdybyś miała ochotę to serdecznie zapraszam Cię na bloga swojej Przyjaciółki , która również jak i Ty chwyta piękne obrazy w swój obiektyw i pisze posty płynące prosto z serca dla drugiego człowieka .
---> odnowionaja.blogspot.com
Pozdrawiam bardzo serdecznie Sylwia :)
Smacznie :)
OdpowiedzUsuń