Składniki:
- tuńczyk w oleju kawałki 1 puszka
- groszek konserwowy z puszki 3 łyżki
- ogórek konserwowy 2 szt
- majonez 1 łyżka
- kiełki z lucerny i rzodkiewki
- zielona cebulka
Z tuńczyka odsączyć olej . Przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem . Dodać ogórek obrany z skórki i pokrojony w drobną kostkę , odsączony groszek , 2 łyżki kiełków . Dodać majonez i wymieszać . Podawać z dowolnym pieczywem . Ja podałam na lekkim pieczywie Bio orkiszowym Good Food , na górze posypałam dodatkowo kiełkami , zieloną cebulką i udekorowałam groszkiem.
Bardzo smaczne kanapeczki:)
OdpowiedzUsuńJak to zdrowo wygląda! :)
OdpowiedzUsuńMarzy mi się takie śniadanie.
Pozdrawiam. :)
szybko do zrobienia,zachęcam i pozdrawiam
Usuńświetna sałatka , spróbuję z kiełkami może przekonam się do nich
OdpowiedzUsuń
Usuńja też robiłam z kiełkami po raz pierwszy,ale bardzo mi zasmakowały.
muszę kiedyś taką zrobić
OdpowiedzUsuńIza zrób nie pożałujesz.
Usuń