czwartek, 28 marca 2013

Maślany baranek

Według tradycji w Święta Wielkanocne najważniejsze jest śniadanie.Na stole musi pojawić się masło więc proponuję Wam zrobić takiego baranka.Można go zrobić dzień wcześniej.


Składniki:
  • 1 kostka  zimnego masła,
  • 2 szt ziela angielskiego
  • szczypiorek
  • kawałeczek papryki czerwonej
Przygotowanie:
  Zimne masło przekroić na pół.Z jednej  połówki odkroić kostkę i uformować głowę(przymocować za pomocą wykałaczki)."Wełnę owczą"zrobić z drugiej połówki za pomocą praski do czosnku.Oczy zrobić z ziela,nos z kawałków szczypiorku,buzie z czerwonej papryki.Obsypać pokrojonym szczypiorkiem.

3 komentarze:

  1. Co roku obiecuję sobie, że takiego wykombinuje i jakoś nie mogę się zmobilizować... może na te święta mi się uda.. :D
    Pozdrawiam i zapraszam www.mybettermeals.blogspot.com :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To na prawdę trwa chwilkę i nie jest trudne,zrobić możesz dzień wcześniej.Pozdrawiam.

      Usuń