Składniki:
- 180 g jogurtu naturalnego
- 200 g serka śmietankowego z wiaderka
- 6 łyżek cukru brązowego
- 1,5 łyżki kakao
- 1,5 łyżeczki żelatyny
- 50 ml wody
- 250 ml kremówki 30 %
- truskawki świeże
Serek, jogurt, cukier, kakao dokładnie wymieszać. Żelatynę namoczyć w wodzie, podgrzać do rozpuszczenia , letnią wlać do masy serowej i wymieszać. Zimną kremówkę ubić na sztywno i dodając po łyżce delikatnie wmieszać do masy serowej. Foremkę wyłożyć na bokach i na dnie papierem do pieczenia i wylać masę. Odłożyć do lodówki do stężenia na 6 h. Po wyjęciu z formy udekorować startą czekoladą,serduszkami i świeżymi truskawkami.Foremka 15 cm.
wow, ale zjawiskowy! jak z przedniej cukierni :]
OdpowiedzUsuńcudowny tort;)
OdpowiedzUsuńśliczna dekoracja!
Dziękuję,miło ,że się spodobał.
Usuńprześliczny i bardzo smakowity !!!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)
Oj tak,smakowity.Również pozdrawiam.
UsuńPięknie wygląda! Ta czekolada i truskawki, cudo :)
OdpowiedzUsuńTak,czekolada i truskawki,czego chcieć więcej.:)
Usuńkocham czekoladę i truskawki.Majka
OdpowiedzUsuńJa też :)
Usuńte truskawki to jak "kropka nad i" , super :)
OdpowiedzUsuńOj tak truskawki to faktycznie ta kropka nad i.
UsuńArcymistrzowska dekoracja,szkoda,że nie widać"wnętrza":)
OdpowiedzUsuńA czy mozna Polać go polewą czekoladową? odrazu przed daniem go do lodówki ? :) POzdrawiam
OdpowiedzUsuńProponuję najpierw włożyć do lodówki żeby stężał, dopiero później można polać polewą. Ale z potartą czekoladą też jest ok bo to taki lekki torcik a polewa jest dosyć ciężka. Ale eksperymentować można. :) Pozdrawiam
UsuńDziękuje za odpowiedz :) Jednak Zostane przy Pani przepisie nie będe go polewać . A jeszcze jedno pytanie jak zrobiła Pani tą dekorecje z czekolady tą kratkę?POzdrawiam
OdpowiedzUsuńDekoracja bardzo prosta do zrobienia. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Następnie robisz dowolne wzory z czekolady na papierze do pieczenia i zostawiasz do stwardnienia.
UsuńTak myślałam dziękuje :)
OdpowiedzUsuńWitam ponownie nie moge dostać formy 15 cm :/ ? Moge podwojic sładniki i zrobic to w 24 cm?
OdpowiedzUsuńJa proponuję zrobić z półtorej porcji do takiej formy.
UsuńOoo, a tu jaka wspaniała dekoracja! Dzieło sztuki- dosłownie!!! :)
OdpowiedzUsuń