Składniki:
- 1 por (biała część)
- 1 jabłko
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 3-4 łyżki majonezu kielecki
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz, cukier do smaku
- plasterki szynki konserwowej
Por, jabłko i jajka pokroić w drobną kostkę. Lekko posolić, wymieszać i odłożyć na około pół godziny. Dodać majonez, jogurt naturalny i wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru, by lekko przełamać ostrość. Sałatkę schłodzić. Przed podaniem posmarować plasterki szynki konserwowej i zwinąć w rulony.
Bardzo pomysłowo i ładnie podana sałatka :)
OdpowiedzUsuńPięknie podana sałatka. Zdrowo i smacznie:)
OdpowiedzUsuńPyszna :) a sciereczkę mam identyczną ;)
OdpowiedzUsuńWszystko super. Proste a jednak jak apetycznie wygląda.
OdpowiedzUsuńperfekcyjna:)
OdpowiedzUsuńDanie jest nie w moim stylu, ale z pewnością większości gości spodobałoby się ;)
OdpowiedzUsuńMoim zdaniem to tylko ładnie wygląda, gorzej to zjeść, bo wszystko się rozleci.Nie ma spójności ten farsz sałatkowy. Trzeba albo więcej "lepiszcza" tzn. majonezu lub twarożku zamiast jogurtu(bo jogurt za bardzo rozrzedzi masę), albo mniej nadzienia i robić "chudsze" ruloniki.
OdpowiedzUsuńKażdy ma prawo do swojej opinii. Ja jednak się z Tobą nie zgadzam. Używając noża i widelca nie było problemu aby zjeść roladkę. :) :)
UsuńNie dość,żę smaczne,to jeszcze ładnie podane:)
OdpowiedzUsuńZawijałam różne sałatki ale z pora jeszcze nie.. Musze wypróbować
OdpowiedzUsuń