Porcelana Bogucice z kolekcji Ibiza.
Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 dojrzały banan*
- 3 łyżki kakao
- 2 jajka
- 3 łyżki miodu lipowego Miody Wileńskich
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g gorzkiej czekolady
- 30 ml kremówki
- chipsy kokosowe
Fasolę przepłukać i odsączyć na sitku.
Wszystkie składniki wkładamy do naczynia z blendera kielichowego i miksujemy na gładką masę.
Ciasto przelewamy do papierowej foremki 20*9 cm. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i pieczemy około 45-50 minut.
Czekoladę z kremówką roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzoną ale płynną czekoladą polać zimne ciasto i obficie posypać kokosowymi chipsami.
*Banan najlepszy taki mocno dojrzały gdy skórka ma już czarne plamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz