niedziela, 26 listopada 2017

Roladki drobiowe z serem i koperkiem

My często mamy na obiad piersi z kurczaka, które staram się robić na różne sposoby. Bardzo lubimy roladki z różnymi dodatkami szczególnie takie z "płynącym" serem. Tym razem do sera dodałam koperek.

Porcelana Bogucice z kolekcji Odeon Platin.




Składniki:
  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 200 g żółtego sera
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól,pieprz do smaku
  • Do panierowania:
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
  • jajko
  • olej rzepakowy do smażenia 
Przygotowanie:
Piersi oczyścić, umyć i osuszyć. Przekroić wzdłużna na 2 części i rozbić. Doprawić z dwóch stron solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Żółty ser zetrzeć na tarce dodać koperek, majonez i wymieszać. Na każdym kawałku nałożyć sporą porcję sera. Zwinąć roladkę tak by boki były dobrze zakryte, żeby w trakcie smażenia ser za mocno nie wypływał.
Roladki panierujemy - mąka, rozbełtane jajko i bułka tarta.
Smażymy w głębokim oleju na średnim ogniu około 10 minut na złoto.




4 komentarze:

  1. Pysznie wygląda ten przepis. Dziś u mnie na obiad będą te roladki;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacja! Uwielbiam kotleta de volaille a to jest właśnie taki kotlet w ulepszonej wersji! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzisiaj właśnie próbuje zrobić

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że będą smakować. Pochwal się jak wyszły i czy smakowały.

      Usuń