Składniki:
- 350 g mascarpone
- 300 g mleczka kokosowego
- 2 łyżki spirytusu
- 4 łyżki cukru pudru
- 4 płaskie łyżeczki żelatyny
- 60 ml gorącej wody
- 1 galaretka truskawkowa
- 350 ml wrzątku
- truskawki
- kokos do posypania
Mascarpone, mleczko kokosowe, cukier puder i spirytus zmiksować na jednolity krem. Wlać rozpuszczoną żelatynę i ponownie zmiksować. Krem rozlać do szklanek i odłożyć do stężenia. Przygotować galaretkę w 350 ml wrzątku i odłożyć do schłodzenia. Na kremie ułożyć pokrojone truskawki zalać zimną galaretką i odłożyć najlepiej na całą noc do lodówki. Przed podaniem deser posypać kokosem i udekorować truskawkami.
Przepis z Gotuję bo lubię
Pyszny deserek :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny deser, cudowne połączenie <3
OdpowiedzUsuńBardzo łatwy do zrobienia i pięknie wygląda. Alinko.... genialnie podany deser :) Wyobrażam sobie jak wspaniale smakuje. Moje ulubione składniki :)
OdpowiedzUsuńJakie piękne truskawki <3 :)
OdpowiedzUsuńWyglada pieknie i na pewno tak samo smakuje
OdpowiedzUsuńprezentuje się cudownie!
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda i na pewno cudownie smakuje! :)
OdpowiedzUsuńRewelacja!
OdpowiedzUsuńKokos i truskawki to super połączenie :)
OdpowiedzUsuńrewelacyjny deser :)
OdpowiedzUsuńPychota! porywam jeden:)
OdpowiedzUsuńMniam:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie połączenie ;)
OdpowiedzUsuńMascarpone i truskawki - to musi być pyszne. Jutro przetestuję :)
OdpowiedzUsuńA bez spirytusu?
OdpowiedzUsuńMożna pominąć. :)
Usuń