Składniki:
- 1 szkl mleka
- 3 łyżki płatków jaglanych Ale-raj
- 1 łyżka amarantusa ekspandowanego Ale-raj
- 1-2 łyżki cukru trzcinowego
- 100 g truskawek
- płatki migdałów
Mleko zagotować wsypać płatki jaglane, amarantus i gotować około 3-4 minuty. Zdjąć z ognia posłodzić cukrem trzcinowym i wymieszać. Przełożyć do szklanki, miseczki lub słoiczka. Truskawki umyć, obrać z szypułek i zmiksować na mus. Polać na wierzchu i posypać płatkami migdałów. Spożywać na ciepło lub zimno.
Uwielbiam płatki jaglane :-)
OdpowiedzUsuńSuper deserek :) Pyszny no i sycący.
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPycha! Na deserek i śniadanie :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Ciekawy deserek :)
OdpowiedzUsuń