- 2 wędzone udka z kurczaka
- 0,5 puszki kukurydzy
- 0,5 puszki fasoli czerwonej
- 1 puszka kiełków fasoli mung(200 g)
- 2 łyżki majonezu
- pieprz biały do smaku
- sól do smaku
Obrać mięso z udek i pokroić w średnią kostkę. Fasolę czerwoną, kukurydzę i kiełki fasoli mung odsączyć na sicie z zalewy. Przełożyć wszystko do miski dodać majonez i wymieszać. Po wymieszaniu doprawić solą i białym pierzem. Sałatkę możemy podać bezpośrednio po przygotowaniu ale można też przygotować wcześniej wtedy smaki się przegryzą.
bardzo lubię taką sałatkę:)
OdpowiedzUsuńAluniu troszkę mnie wyprzedziłaś:) moje kiełki fasoli dochodzą i jutro mam je mieć na obiad:)
OdpowiedzUsuńTo u Ciebie zdrowsze bo świeże, moje były z puszki.
Usuńfajne, często taką robimy w domu tyle, że z tuńczykiem zamiast kurczaka
OdpowiedzUsuńNo to mam znowu przepis na kolejną sałatkę.:)
UsuńPiękna sałatka, bardzo takie lubię :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
Uwielbiam wędzonego kurczaka, sałatka brzmi pysznie :). Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńBardzo ładna i smakowita sałatka
OdpowiedzUsuńSałatka pyszna, lecz ja zdecydowanie wymieniłabym kiełki na selera:)
OdpowiedzUsuńJa z kiełkami robiłam po raz pierwszy ale z końcowego efektu jestem zadowolona.
Usuńja również! na selera konserowego, który dodaje fajnego smaku i ostrości!
Usuńsuper sałatka :) mniam :)
OdpowiedzUsuń