środa, 20 listopada 2013

Sałatka z wędzonym kurczakiem i kiełkami mung

Sałatkę z wędzonego kurczaka bardzo często robi się u mnie na imprezach. Dobór składników jest różny w zależności co kto ma i doda. Ja z racji braku seler w słoiku dodałam tym razem kiełki fasoli mung. Było smacznie.





Składniki:

  • 2 wędzone udka z kurczaka
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 0,5 puszki fasoli czerwonej
  • 1 puszka kiełków fasoli mung(200 g)
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz biały do smaku
  • sól do smaku
Przygotowanie:
 Obrać mięso z udek i pokroić w średnią kostkę. Fasolę czerwoną, kukurydzę i kiełki fasoli mung odsączyć na sicie z zalewy. Przełożyć wszystko do miski dodać majonez i wymieszać. Po wymieszaniu doprawić solą i białym pierzem. Sałatkę możemy podać bezpośrednio po przygotowaniu ale można też przygotować wcześniej wtedy smaki się przegryzą.



12 komentarzy:

  1. bardzo lubię taką sałatkę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Aluniu troszkę mnie wyprzedziłaś:) moje kiełki fasoli dochodzą i jutro mam je mieć na obiad:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To u Ciebie zdrowsze bo świeże, moje były z puszki.

      Usuń
  3. fajne, często taką robimy w domu tyle, że z tuńczykiem zamiast kurczaka

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękna sałatka, bardzo takie lubię :)
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam wędzonego kurczaka, sałatka brzmi pysznie :). Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ładna i smakowita sałatka

    OdpowiedzUsuń
  7. Sałatka pyszna, lecz ja zdecydowanie wymieniłabym kiełki na selera:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja z kiełkami robiłam po raz pierwszy ale z końcowego efektu jestem zadowolona.

      Usuń
    2. ja również! na selera konserowego, który dodaje fajnego smaku i ostrości!

      Usuń
  8. super sałatka :) mniam :)

    OdpowiedzUsuń