Składniki:
- około 1 kg białej kapusty
- 1 średnia marchewka
- 1 mała cebula
- Sos:
- 2/3 szklanki majonezu
- 1/2 szklanki mleka
- 4 łyżeczki cukru pudru
- 3 łyżeczki octu winnego z białego wina
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Kapustę, marchew i cebulę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, wlać do warzyw i całość dokładnie wymieszać. Surówkę włożyć na minimum 2 godziny do lodówki by się schłodziła a smaki się przegryzły.
Przepis z Kuchnia szeroko otwarta
Oj tak :) Colesław jest najlepszy :)
OdpowiedzUsuńZ chęcią się poczęstuje :-)
OdpowiedzUsuńColesław...uwielbiam
OdpowiedzUsuńjeszcze takiej nie jadłam :) musi być smaczna :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam:)
OdpowiedzUsuńMLEKO ? ?? LEPSZA SMIETANA !!!! :)
OdpowiedzUsuńJeszcze lyzka chrzanu. Coleslaw bez chrzanu?
OdpowiedzUsuńJa nie dodawałam ale przy okazji wypróbuję. Dzięki za pomysł.
Usuń